Kom igång med gDiapers
  Det är något på g.
  Vanliga frågor från föräldrar
  Kundtjänst
  På nyheterna
  Pressmeddelande
  Online retailers
  Integritetspolicy

  Därför räknas varje mamma

  av Kim Graham-Nye

  Jag har alltid blivit rörd över föräldralösa barns utsatta situation. Efter att som liten flicka ha tittat på ANNIE, fick tanke att växa upp utan en familj mig att börja gråta. När jag blev äldre volontärarbetade jag på barnhem runt om i världen, och på g donerar vi blöjor och pengar för att hjälpa till där vi kan, men det känns aldrig som att det är tillräckligt. Så mötte jag Christy Burns 2011 och hon sa något som förändrade min värld:

  "En kvinna dör varannan minut runt om i världen från komplikationer från graviditeter och födslar- och 98% av dessa dödsfall kan förebyggas."

  Christys passion handlade om mödrahälsan- att göra graviditeter och födslar säkra för alla mödrar. Men det jag hörde var ”vi kan förebygga att dessa underbara bebisar blir föräldralösa”. Detta var lösningen. Det faktum att mammor dör i onödan runt om i världen berörde andra i g, så vi startade vårt samarbete med Christy´s team på ”Every Mother Counts”.

  • Kim och Christy på tillställningen Fortune´s Most Powerful Women.

   Kim träffade Christy 2011 på toppmötet Fortune´s Most Powerful Women.

  • Jason Graham-Nye

   Jason springer Sydney Half Marathon till förmån för Every Mother Counts.

  • Afrikansk bebis

   De flesta barn på Nema Baby House kommer från mammor som dog under födseln.

   

  Vi springer så att de ska slippa

  I början på 90-talet så bodde jag i Tanzania. Jag blev förälskad i landet, kulturen och folket. Jag gjorde det nästan till mitt hem, men universum hade andra planer för mig. Planer som involverade en snygg australiensare vid namn Jason, två underbara barn och lite blöjor.

  2013 åkte jag tillbaka för att spendera sex månader i Tanzania med Fynn och Harper och blev återigen påmind om hur speciellt landet är. Jag blev också påmind om mödradödligheten, en kvinna på 45 dör i barnsäng i Tanzania. Vi besökte barnhem där 50 % av barnen var där för att deras mammor dött i barnsäng. När jag höll dessa underbara barn, tittade in i deras ögon, bytte deras blöjor, och hörde dem skratta och gråta skapades en stark känsla av hur brådskande det var att fördjupa samarbetet med Every Mother Counts, speciellt i Tanzania.

  Vi spolar fram till mars 2015. För att sparka igång g´s växande samarbete med Every Mother Counts åkte jag tillsammans med EMC-teamet iväg för att träffa Tanzanias första FAME- stipendiater (Foundation for African Medicine and Education). FAME grundades av Dr. Frank och hans fru Susan (läs deras historia- som kommer få glädjetårar att rinna). Arbetet som Dr. Frank och hans team utför är mer än inspirerande, och med bidraget så kan de utöka sin förmåga att gör graviditeter och födslar säkra för alla kvinnor i Tanzania.

  • gPappa Josh Bonifas samlade in över $21K.

   Josh Bonifas (en stolt gPappa) & Russell Kelly var en del av TZ15-teamet.

  • Kim, Christy och Gentle Giant gPants

   Kim och Christy i Tanzania med Gentle Giant gPants som utformades i samarbete med Every Mother Counts.

  • Kim och Dr. Frank Artress

   Kim och Dr. Frank Artress. Frank och hans fru Susan grundade FAME i Tanzania.

   

  Så vad händer just nu?

  Vi slog oss ihop med Every Mother Counts för att tillsammans med dem skapa vår afrikainspirerade blöja Gentle Giant gPants. gDiapers skänker 50 % av nettoförtjänsten från försäljningen av Gentle Giant gPants till Every Mother Counts.

  Vi har också gått med i Every Mother Counts för att öka medvetenheten genom att gå och springa. Avstånd är ett av de största hinderna för att gravida kvinnor ska få den vård de behöver. Det är inte ovanligt att en mamma är tvungen att gå så långt som 26 miles, med värkar, för att få akutvård. Vi på g ”går så att mammor inte ska behöva”."

  Slutsatsen är att jag bryr mig om en mängd frågor, både här hemma och runt om i världen. Men de flesta är komplexa och det är svårt att se några framsteg. Every Mother Counts är annorlunda. Vi vet inte hur vi kan bota cancer, men vi vet hur vi kan förebygga 98 % av de dödsfall som sker i samband med graviditeter och födslar.

  Vi kan förändra den här statistiken. Och du kan bidra. Ganska fantastiskt.

  Det är självklart en lång resa och det här är bara början. Håll utkik efter mer information kring samarbetet mellan g och Every Mother Counts, som kommer inom kort.

  Vi hörs!

  Kim Graham-Nye, medgrundare och mamma