Kom igång med gDiapers
  Det är något på g.
  Vanliga frågor från föräldrar
  Kundtjänst
  På nyheterna
  Pressmeddelande
  Online retailers
  Integritetspolicy

  Fråga: Vad bör jag göra om min gDiapers läcker?

  Svar: Om din gDiapers läcker så är det troligt att du bara behöver justera passformen. Följ dessa enkla steg för att va säker på att blöjan sitter korrekt på ditt barn.

  Några enkla steg för att få en perfekt passform på dina gDiapers:

  1. Placera ditt barns rumpa på den bakre tredjedelen av blöjan. Om du placerar ditt barn på den bakre halvan kommer det inte finnas tillräckligt skydd där fram.
  2. När du är redo att knäppa ihop blöjan, utgå från pouchen (inte tygbyxan) och försäkra dig om att pouchen sitter rätt i benvecken. Tänk på hur dina egna underkläder sitter, i vecket där benet möter din kropp. Det är pouchens form som skapar en förslutning runt barnet, och håller avföringen på plats.
  3. Dra sedan upp blöjan ordentligt, gDiapers sitter högre över rumpan än många andra blöjor och bör sitta runt midjan, inte nere på höften. Speciellt när det gäller pojkar är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med skydd framtill.
  4. Sätt försiktigt fast kardborrespännet runt ryggen. Det finns ingen anledning att dra hårt i karborrebandet. En för tight passform kan betyda att pouchens form ändras och flyttas ifrån barnets kropp så att förslutningen förstörs.

  Läckage på olika ställen

  • Högt upp på benen eller nära linningen- Detta signalerar att gPantsen sitter för hårt. Om de sitter för hårt i midjan kommer passformen på pouchen sitta bra och tätt runt magen, men det kommer skapas glipor under alla fyra knäppena, vilket gör att det området hamnar i riskzonen för läckage.
  • Mellan benen- Pouchen sitter antagligen inte tillräckligt högt upp i benvecken. Det kan bero på att gPantsen sitter för långt ner, vilket orsakar en glipa. Eller att pouchen hamnat nere på låren och förflyttats, och då skapat en glipa med risk för läckage.

  Läckage med tyginlägg:

  Om du har använt tyginlägg med bra framgång tidigare, men helt plötsligt verkar de läcka. Då kan det vara så att du behöver följa våra tips för att "strippa" dina inlägg. Det kan vara så att du har en hudkräm eller ett tvättmedel som hämmar absorberingen.