Kom igång med gDiapers
  Det är något på g.
  Vanliga frågor från föräldrar
  Kundtjänst
  På nyheterna
  Pressmeddelande
  Online retailers
  Integritetspolicy

  Fråga: Hur tar jag hand om tyginläggen?

  Svar: Det är enkelt att ta hand om tyginlägg om du behandlar dem snällt. Undvik att använda någon form av hudkräm, eftersom de är extremt svåra att få bort och kommer att påverka absorptionsförmågan i tygfibrerna. Använda inte blekmedel eller tvättmedel med tillsatt mjukmedel eller enzymer, eftersom de kommer att äta upp fibrerna i týginlägget, vilket gör att det inte kommer fungera lika bra längre.

  Vi rekommenderar 2 olika sätt att förvara dina tyginlägg på.

  • Det första är att använda en torr hinks-metod. Efter att du har slängt all avföring i toaletten placerar du nersmutsade och blöta tyginlägg i en hink med lock. Du kan strö lite bakpulver i botten av hinken för att förhindra den värsta lukten. Bakpulver är säkert att använda tillsammans med tyginlägg. När det är dags att tvätta, töm helt enkelt hela hinken ner i tvätt maskinen.
  • Den andra metoden vi rekommenderar är att använda en wet bag. En wet bag är en vattentät väska med blixtlås, som du fyller med dina våta inlägg (släng avföringen i toaletten först). När det är dags att tvätta kan du hälla hela innehållet i väskan ner i tvättmaskinen tillsammans med själva väskan.

  Välj tvättmedel som är tygblöjsvänligt, utan tillsatta blekmedel eller enzymer. Den här tabellen är utmärkt för att hjälpa dig med att minska dina alternativ. Använd bara hälften av mängden tvättmedel som du skulle använda vid en vanlig tvätt. Detta förebygger att för mycket tvättmedel används (vilket kan påverka absorptionsförmågan). En liten mängd tvättmedel, varmt vatten, och rörelsen från tvättmaskinen räcker för att desinficera dina tyginlägg. Det är väldigt troligt att det kommer bli fläckar på dina tyginlägg. Det är normalt. Tyginlägg kan läggas i solen när de är fuktiga, för att få fläckarna att blekna, utan att fibrerna skadas.