Kom igång med gDiapers
  Det är något på g.
  Vanliga frågor från föräldrar
  Kundtjänst
  På nyheterna
  Pressmeddelande
  Online retailers
  Integritetspolicy

  Fråga: Vad behöver jag för att "strippa" mina tyginlägg?

  Svar: Ibland verkar det som att dina inlägg tappar absorptionsförmågan. Detta kan beror på att för mycket tvättmedel samlats i dem, eller på att hudkräm använts (vilket inte rekommenderas när man använder tyginlägg). Du kan då "strippa" dina inlägg för att förbättra absorptionsförmågan igen.

  Så här tar du bort ansamlingar av överflödigt tvättmedel eller kalk:

  Om den blivit en ansamling av tvättmedel eller kalk kan du koka dina tyginlägg. Lägg de i en gryta och koka i 30 minuter. Kontrollera vattnet efter 30 minuter. Ligger det en film på vattenytan eller rester i vattnet, upprepa då processen tills det kokta vattnet är rent.

  Så här tar du bort ansamlingar av överflödig hudkräm:

  Hudkrämer kan snabbt minska absorptionsförmågan i tyginlägg, oberoende av vilket märke som används. Om du behöver använda en kräm på ditt barn, använd den då tillsammans med ett pappersinlägg, vilket är remsor av cellulosa som läggs ovanpå tyginlägget och förhindrar att detta förstörs. Pappersinlägg hjälper dig också att smidigt ta bort avföring. Om du behöver "strippa" dina tyginlägg från hudkräm kan du applicera en klick diskmedel på varje inlägg och skrubba lite lätt med en borste. Tvätta dem sedan i maskin i varmt vatten utan tvättmedel. Kontrollera tvättmaskinen efter att den har kört klart. Om det finns spår av såplödder, kör en maskin till tills det inte längre finns några spår av såplödder. Torka sedan inläggen i en torktumlare precis som vanligt.