Kom igång med gDiapers
  Det är något på g.
  Vanliga frågor från föräldrar
  Kundtjänst
  På nyheterna
  Pressmeddelande
  Online retailers
  Integritetspolicy

  Fråga: Varför känns gPantsen fuktiga när jag använder tyginlägg?

  Svar: gPants tyginlägg består av 4 lager av absorberande tyger. De översta två lagren är gjorda av en mjuk microfleece som drar bort fukt från barnets hud. De två understa lagren är gjorda av en hampa/bomull-blandning som håller fukten. Det är dessa understa lager som är i direkt kontakt med den vattentäta pouchen, som medan den är vattentät, också är genomtränglig för ånga, så att det blir ett luftflöde till barnets hud. Den vattentäta pouchen tillåter inte vätska att passera igenom, men om ett tyginlägg är fullt och de två nedersta lagren har nåt sin kapacitet, så kan de avge ånga genom pouchen, vilket orsakar en fuktig känsla.

  Detta är inte en känsla om märks vid traditionella engångsblöjor, eftersom de innehåller ett plastlager som inta bara förhindrar fukt, utan också luftflödet. Detta är en bidragande orsak till blöjexem. Många tygblöjor har ett syntetiskt yttre, vilket också förhindrar luftflödet. Vår vattentäta pouch är gjord av en andningsbar vattenresistent nylon, som är den samma som används i sportkläder. Denna tillåter luft att cirkulera runt barnets hud och hjälper till att motverka blöjexem.

  Om du använder tyginlägg och tycker att gPantsen känns fuktiga efter ca 2 timmar, kanske det helt enkelt betyder att du behöver byta tyginlägget oftare. Det vill säga att tyginlägget har varit blött tillräckligt länge för att börja tränga igenom pouchen. Eftersom vätan fångas i kärnan av våra engångsinlägg, är det mindre troligt att hända då.

  Det vattenresistenta lagret i pouchen kan också försämras om pouchen inte tas om hand på rätt sätt. Se till att tvätta den i varmt vatten (inget blekmedel) och att lufttorka den eller kör den i torktumlare på låg värme.