Tyginlägg

Cloth Inserts Visa större

410,00 kr inkl. moms

Ett återanvändningsbart alternativ som du kan använda inuti dina gPants. Finns i storlekarna small och medium/lage/xl. Innehåller 6 stycken inlägg.
Använd, tvätta och använd igen

gNappies tyginlägg är välformade och absorberande tvättbara inlägg. Använd dessa inuti dina färgglada blöjbyxor, som vi kallar gPants. Tyginläggen är gjorda av 4 lager superabsorberande tyg. 2 lager baby-soft microfleece, som tar bort fukt från bebisens hud, och 2 lager hampa/bomull som fångar upp vätska så att bebisen håller sig torr. Bra passform. Inget krångel.

Tyginläggen finns i två storleksalternativ: tyginlägg i small passar gPants i small, tyginlägg i medium/large/xl passar gPants i medium, large och XL. Använd inte tyginlägg i newborn gPants. De har en något annorlunda design och passar bäst med de biologiskt nedbrytbara* engångsinläggen.

Skötselråd

För att tyginläggen ska uppnå bästa absorberingsförmåga rekommenderar vi att tvätta dem tre gånger i varmt vatten utan tvättmedel. Låt dem torka mellan varje tvätt. Maskintvätta i varmt vatten med en liten mängd oparfymerat tvättmedel (tvättmedlet får inte innehålla zeoliter, använd till exempel Ocean Dybbeldryg, Garant Såklart, Grumme m.fl). Undvik blekmedel, tvättmedel med tillsatta enzymer och sköljmedel. Enkelhet är det bästa. Torka i torktummlare eller på lina.

Tips för tygblöjor

Tyginlägg måste bytas oftare än engångsinlägg. När blöjan är nedsmutsad ta helt enkelt bort tyginlägget och byt till ett nytt och fräscht inlägg. Använd samma gPants under flera byten. Byt ut den inknäppta pouchen när den är smutsig. Över natten eller för de som väter ner blöjan mycket, använd två tyginlägg med hampasidorna mot varandra. Eller använd en kombination av ett tyginlägg plus ett engångsinlägg. För en heltidsanvändning av tygblöjor är det lagom att ha ett lager hemma på 18-24 (3-4 paket) tyginlägg.

* Våra engångsinlägg är biologiskt nedbrytbara och kan komposteras (gäller endast blöta inlägg) enligt ASTM-standard från en oberoende tredje part (ett laboratorium, som har gjort undersöknigen och följt hela den biologiska processen steg för steg). Ingenting är helt biologiskt nedbrytbart i en deponi, men gNappies ger dig alternativ att välja. Kompostera eller släng. Valet är ditt.

Omdömen